Floristutbildningen i Stockholm

Blomsterbinderi på Munkeröds Floristutbildning i Stockholm, mitt i partihandelsområdet för blommor, frukt och grönsaker i Årsta ligger våra lokaler för vår floristutbildning. Närheten till partihallarna ger oss bra kontakt med blomsterhandlarna. Vi kan följa utbudet av snittblommors och krukväxters årstidsväxlingar och prisbild. Det är lätt att ta sig hit med buss från Älvsjö, Liljeholmen eller Gullmarsplan. Årstabergs pendeltågsstation ligger inom gångavstånd.

Vår målsättning är att våra elever tillsammans med våra duktiga lärare skall utveckla sin känsla för färg och form och känna glädjen av att få skapa med blommor. Att ha roligt tillsammans med andra som också älskar blommor och sist men inte minst att få en riktigt bra yrkesutbildning.

"Munkeröds Floristutbildning Stockholm" finns också på facebook.

Så här tar du dig hit

Blomsterskolan i Stockholm ligger på Importörvägen 23 i Årsta. Om du åker kollektivt kan du ta buss 134 som går mellan Liljeholmen mot Östbergahöjden. Den stannar på Marknadsvägen eller Partihandlarvägen. Partihandlarvägen är närmast skolan (men alla turer stannar inte där så kolla på sl.se). Pendeln och tvärbanan stannar i Årstaberg (där buss 134 stannar) eller Årstafältet.

Du kan gå till fots från Årstabergs station. Ta trappan upp till gångbron över Södra länken, gå längst en stig parallellt med Södra länken tills du kommer till Partihandlarvägen. Gå till höger och följ vägen längst staketet ända bort tills du når skolan.Åker du bil så kör du mot Partihallarna och tar av på Åbyvägen, in på Partihandlarvägen. Det är dock ont om parkeringsplatser på dagtid.

Importörvägen ligger en liten bit in i Partihandlarområdet. I änden på vägen (längst in) kan du se en stor, vit skylt på ett brunt hus med texten ”AB SJ Norman”. I det huset hittar du oss på andra våningen.

Hitta hit: 

Våra floristlärare i Stockholm

Mari Gunninger
 

Skolans plats i Årsta Partihallar, Stockholm

Mitt i Årsta Partihallar bland alla blomstergrossister ligger vår blomsterskola.

Munkeröds Floristutbildning i Stockholm ligger mitt i blomsterbranschens marknadsplats i Årsta Partihallar.
Här möts blomsterrhandlare och grossister för att köpa och sälja blommor från världens alla hörn.
Närheten till grossisterna gör att våra elever på ett smidigt sätt lär sig om branschens handelsvillkor samt att man upplever de olika säsongernas skiftande produktsortiment.

Som elev får du möjlighet att befinna dig i blomsterbranschens centrum. Du har nära till alla grossister och kan på så vis följa säsongens blommor, dess utbud och priser, under hela utbildningen.

Vi på Munkeröds Utbildningscenter köper in snittblommor och binderitillbehör så gott som dagligen, för att du som elev skall få färska blommor och trendiga binderitillbehör att skapa med.
Eftersom du träffar många blomsterhandlare har du stora möjligheter att skaffa praktikplats och ev. arbete. 
Fördelarna med att ha skolan placerad i Årsta Partihallar är många.