Gymnasiet - Estetiska programmet Bild och Form

Estetiska programmet

Munkeröds Utbildningscenter erbjuder ett modernt Estetiskt program med inriktning Bild och formgivning för elever upp till 20 år. Vi har riksintag och utbildningen ger grundläggande behörighet till högskolan.

Vi riktar oss till dig som

  • tycker om att använda din kreativa förmåga.
  • vill utveckla din skaparglädje.
  • vill ha en stabil teoretisk grund.
  • söker en annorlunda och spännande utbildning.

Utbildningen

Utveckla dina kreativa förmågor med de unika förutsättningarna den estetiska utbildningen vid Munkeröds Utbildningscenter ger dig.

Här får du möjlighet att vidareutveckla ditt intresse för konstnärliga uttrycksmöjligheter inom bild genom eget bildskapande och experimenterande i färg och form. I våra ljusa rymliga lokaler får du teckna i blyerts, tusch och kol, samt måla bland annat akvarell, olja, akryl och gouache.

Du får även lära dig att skulptera i lera, gips, och andra valfria spännande material. Formgivning är ännu ett område du får arbeta med, till exempel formge en möbel, inreda ett rum och göra en modell av ett hus. Allt kreativt skapande sker i små grupper under ledning av erfarna pedagoger och konstnärer.

Skall du söka utbildningar inom konst, formgivning, design, reklam, foto, illustration eller andra liknande inriktningar är vår utbildning extra viktig för dig. Estetiska och konstnärliga kunskaper är en stor tillgång i ett flertal yrken och inte minst, i det egna privatlivet.