Debutanttävling på Liseberg 150823

Söndagen den 23 augusti hade Munkeröds Floristutbildning för 22:a gången sin debutanttävling inom blomsterbinderi. Som förut så var vi i Lisebergshallen. Tävlingen var fullbokad med 30 st deltagare. Flera sökande till tävlingen stod på kö och som hoppades få komma med vid eventuella avbokningar.

Klockan 9 på söndagsmorgonen började den spännande tävlingsgenomgången där tävlingsuppgiften presenterades. Tävlingsuppgiften är alltid hemlig och offentliggörs först på tävlingsdagen. I år var uppgiften att skapa en trädgårdsinspirerande dekoration i en rustik lerkruka. Dekorationen skulle hålla minst ett dygn och lerkrukan skulle ingå i dekorationen. Vi tillämpade öppen bedömning under tävlingen. Det innebär att domarna går runt och tittar på arbetena under tävlingens gång. 

Tävlingsledare i år var Lisa Bergman som är floristlärare på vår vuxenutbildning i Göteborg. Domarna var Marie Carlsson, Irene Hagström och Johanna Johansson.

Debutanttävlingen är rolig tävling som ger en bra erfarenhet till fortsatt tävlande inom blomstervärlden. Man får ha tävlat max 2 gånger innan för att räknas som debutant och få lov att tävla.

Förstapristagare blev Kim Larsen-Jensen från Jaffa Blommor i Kristianstad (mitten av bilden).
Andrapristagare blev Anna Berling från Tibro (till vänster) och tredjepristagare blev Matilda Fransson från Ryssby (till höger). 

TACK alla ni som var med och tävlade. Det var en väldigt rolig dag med många fantastiska arbeten. Kreativiteten och inspirationen flödade vilket bara ger mersmak till ännu mera blomsterskapande. Stort tack också till våra domare som alltid lägger ner sin själ i tävlingen. Njut av vackra bilder från tävlingen.