Fight Cancer And Run – idrottslig folkfest i hoppets tecken

Det var stor uppslutning i Frihamnen när hundratals löparentusiaster i alla åldrar samlades för att stödja forskningen mot cancer. Överskottet från evenemanget går till Jubileumsklinikens Cancerfond. Vi var där.

Munkeröds Floristutbildning donerade vinstkransar i dam- och herrklasserna i 10 km löpning, buketter till det vinnande stafettlaget i 3 x 3,3 km (10 km) samt blommor till barnen i knatteloppet. Catharina Åström vann förstapriset i damklassen med en tid på 38 minuter och Mikael Eriksson med en tid på 34:52. Killarna i ”The Fat Frogs” tog hem stafetten med en sluttid på 33:03 på sitt första deltagande i tävlingen. Efter att ha deltagit i 5 km gång så passade eleverna på att hälsa på Sveriges bästa maratonlöpare Mustafa ”Musse" Mohammed.  

På plats fanns ett flertal andra sponsorer representerade såsom 2XU, Salming, IFK Kliniken, Holméns Herrekipering och DJ Oliver Westlin. Friskis & Svettis Göteborg höll i uppvärmningen. Mix Megapol Göteborg kommenterade loppet och berömde våra elever vilket var roligt.

Tack för att vi fick vara en del av ett sådant positivt sammanhang som Fight Cancer And Run. Vi syns nästa år.