Binderier inför Nobelfesten 2012

Under fredag, lördag och söndag innan Nobeldagen den 10 december arbetade Munkeröds floristelever tillsammans med Gunnar Kaj. Gunnar Kaj var artistisk ledare på stadshuset med blomsterdekorationerna inför Nobelmiddagen. Under flera år har Munkeröds Floristutbildning haft förmånen att samarbeta med honom inför det stora evenemang som Nobelfesten är. Varje år har Gunnar haft ett nytt hemligt tema som oftast är förknippat med underhållningen under middagen. Gunnar vill att blommorna ska vara en upplevelse för middagsgästerna som de ska få uppleva först av alla. Av det skälet hålls temat hemligt innan festdagen. I år hade Cirkus Cikör en föreställning som hade garn, stickning och nystan som ”tanke bakom”.

Gunnar hade därför förberett bollar av tråd i olika storlekar där vi flätade in olika sorters gräs. Bollarna hängdes i grupper från balkongen i Blå Hallen. Det skulle skapas en organisk och dynamisk känsla i dekorationerna.

Vi arbetade med ormhassel och franska tulpaner som bland annat stod framför spelarna i entrén. Av ormhassel tillverkade vi en genomskinlig vägg i Prinsens Galleri som avdelade den plats där kungafamiljen, pristagarna och övriga gäster skulle samlas efter middagen. Stora mängder Phalaenopsisorkidéer bildade rankor på borden i Prinsens Galleri.

Till honörsbordet gjorde vi olika varianter av orkidédekorationer som kombinerades med fler gräsbollar till en stilfull och fantasifull helhet. Där fanns det hela tiden något nytt att upptäcka.

Det är en fantastisk känsla att få arbeta med så mycket blommor och att få ta del av en erfaren eventdekoratör som Gunnar Kaj är.Våra elever tycker att det har varit mycket lärorikt och att de har fått vara med om något som är lite extra.