Utsmyckning med blommor inför den stora Nobelfesten 9 december 2014

Det spännande temat inför årets utsmyckning strax före Nobelfester var "Stockholms broar". Två klasser från Munkeröds Floristutbildning i Stockholm fick möjlighet att vara med och assistera Helen Magnusson och hennes florister från Hässelby Blommor inför Nobelfesten med dekorationerna i Stadshuset. Helen hade förberett blomsterarbetena på ett föredömligt sätt och det blev en väldigt rolig och lärorik upplevelse. Att stå i Gyllene Salen och arbeta med 15000 blommor är nästan helt overkligt och jättespännande på samma gång. Det råder en väldig aktivitet inför Nobelfesten inom många olika genrer. Dukning pågår, det tränas inför musikunderhållningen, TV är där, man provar ljus och ljud. Kockar och servitriser/servitörer, ja, som ni förstår så pågår det en febril verksamhet.

Honnörsbordet i Blå Hallen dekorerades med bågformade dekorationer med bland annat nejlikor och rosor i olika rosa och röda nyanser. De symboliserade Stockholms vackra broar. Trappan upp till Gyllene Salen dekorerades med ilexbär och balkongräcket smyckades med dekorationer av Cymbidium, orkidéer, rosor mm. Under valven runtom Blå Hallen satt luftiga bollar med violetta Phalenopsis orkidéer. Bordet i "TV-rummet" dekorerades med amaryllis och gloriosa. Dekorationerna såg ut som om de svävade utan stöd över bordet. För att nobelpristagarna skulle få en avskild hörna så delades Prinsens galleri av med en blommande vägg av bland annat vita amaryllis.

Våra floristelever assisterade from söndag till och med tisdag. Den stora frågan för oss florister var: Skall alla blomsterarrangemang hålla tills den stora festkvällen. Blommor är levande material, de kan vara nyckfulla och miljön är tuff. Här presenterar vi ett urval av vårt bildmaterial från förberedelserna: