Blomsterskapande inför prins Carl Philips bröllop

Fem floristelever från påbyggnadsutbildningen i Stockholm fick möjlighet att vara med och förbereda blomsterdekorationer inför prins Carl Philip och prinsessan Sofia Hellqvists bröllop i Slottskyrkan den 13 juni 2015.

Floristeleverna arbetade under fyra dagar från morgon till sena kvällen. På lördagen var dom med in i det sista för att se till att allt blev perfekt. De har fått vara med på alla moment från att plocka hundkex och ormbunker ute på sommarvackra Ulriksdal till att dekorera kyrkbänkar, middagsbord, blomsterväggar, blomsterobelisker och mycket, mycket mer. Blommor fanns i mängder i toner från créme till korall.

Många nya kontakter knöts under arbetets gång. Eleverna har fått provat nya tekniker och konstruktioner samt se och uppleva hur man arbetar med ett stort evenemang. Det var otroligt spännande och lärorikt. 

De blommor som användes var rosor, hortensia, nejlikor, luktärtor, pioner och fuchsia. Det "vilda" materialet som plockades från naturen var hallonkvistar, hundkex, ormbunkar och björk. Carl Philip och Sofia hade ett riktigt sommarbröllop.

Ett fantastiskt fint ledarskap av hovflorist Clas Carlsson som såg och "lyfte" alla. Tillsammans med hans erfarna team Nicklas Jensen, Tomas Kallin, Andreas Graveleij, Fredrik Gustafsson fick eleverna vackra blomsterminnen att behålla under huvudkudden resten av livet. 

Vi presenterar här ett axplock av bilder som våra elever frikostigt har delat med sig av.