Vuxenutbildningar, florist/blomsterdekoratör

Vill du jobba som florist och blomsterdekoratör? Yrket är känsligt för mode och trender och passar därför bra för den som gillar design, formgivning och praktiskt skapande. Vår blomsterskola lär dig floristyrket.

Du lär dig att binda buketter för olika tillfällen, du skapar bröllops/begravningsbinderi mm. Under utbildningen får du kunskaper så att du utvecklar ditt färgseende, din känsla för form och design inom blomsterbinderi. Den som köper ett blomsterarrangemang vill ha något speciellt och vackert avsett för just denna person/er. Oavsett om det är till bröllop, begravning, 50-års fest, studenten, konfirmationen eller en bukett att ge bort så skall det vara något speciellt. Ett kalenderår innehåller många högtider när det behövs många florister för alla blomsterbinderier som skall skapas. För floristen gäller det att tillsammans med kunden skapa något som passar mottagaren. Vi vet ju alla att det alltid finns en anledning att ge bort en blomma.

Floristyrket är ett yrke där du kombinerar kreativt blomsterskapande med färg, design och formgivning.

Vuxenutbildningen vänder sig till vuxna som idag vill utbilda eller skola om sig till florist eller som jobbar inom blomsterhandlaryrket men vill öka sin kompetens. Vår floristutbildning finns att studera både under heltid och deltid.
Beställ information

Munkeröds Floristutbildning följer Skolverkets nationella kursplaner och vi har betygsrätt för vuxenutbildning.

Gästföreläsare

Nicklas Jensen är en av Sveriges mest etablerade florister och är fast gästföreläsare på Munkeröds Floristutbildning i Göteborg.
”Det är viktigt att få ta del av kunskaperna till florister som är väl etablerade i branschen.”
I Nicklas Jensen får eleverna en mycket kunnig florist att lära sig av. Han har verkat länge i branschen och har erfarenhet från stora tävlingar.
Han är dessutom domare och brukar också engageras vid kungliga tillställningar.